Osteopatia

Creada per Andrew Taylor Still, la osteopatia és una teràpia manual que té per objectiu determinar i tractar les restriccions de mobilitat que puguin afectar les diferents estructures que formen el cos humà.

Tota pèrdua de mobilitat d’articulacions, músculs, lligaments, vísceres o teixits pot provocar un desequilibri de l’estat de salut. Es basa en un coneixement important de l’anatomia que permet, amb les seves manipulacions, restablir un equilibri en el cos. L’ús exclusiu de les mans del terapeuta li permeten acompanyar el cos del pacient en les millors condicions possibles i de manera no intrusiva.

Està dirigida a tot tipus de persona, del nado a la gent gran, passant per esportistes i dones embrassades.

  • La mà, eina d’anàlisi i de cura
  • Una visió global del pacient
  • El principi d’equilibri tissular.

L’osteòpata necessita un bon coneixement del cos humà, de les interaccions de cadascun dels seus sistemes i del seu pacient per tenir la visió més global possible. Preveu i equilibra nombroses disfuncions, la seva influència sobre el pla nerviós, funcional i físic la fa una teràpia complementària molt completa. Permet al pacient recuperar o conservar la seva qualitat de vida, la seva salut i sensacions qüotidianes.

“Encuentra la lesión, corrígela y permite que la naturaleza haga su trabajo”.
– A.T. Still. Padre de la Osteopatía Clásica –