Punció seca: un remei eficaç contra el dolor

Sents que et fa mal tot o gairebé tot? Penses que el teu problema ja no té solució? Creus que no tens cap altra opció que aguantar el dolor com puguis? Consideres que el teu dolor t’està minvant la qualitat de vida?

Aquestes són vàries de les frases que es repeteix de forma contínua una persona que pateix dolor crònic.

Sovint oblidem la sensació de trobar-nos bé, ens és impossible recordar què sentíem quan estàvem  en estat de benestar i acceptem una sensació de dolor permanent que ens permeti realitzar, tot i amb dificultats, les diferents tasques de la vida diària. Aquesta situació, sumada a que moltes vegades la persona ja no sap què més fer ni on recórrer per millorar el seu dolor fa que s’acabi abandonant la búsqueda per trobar remei al seu problema.

El síndrome del dolor miofascial és el conjunt de signes i símptomes produïts per un punt gallet. És un punt hipersensible o nòdul muscular d’un múscul esquelètic que provoca disfunció i/o dolor local i referit d’una intensitat variable, és difús i difícil d’identificar.

La punció seca és una tècnica de fisioteràpia on s’utilitza una agulla sobre el punt gallet. És una tècnica invasiva on no s’introdueix cap substància.

Mai desisteixis d’un somni, només intenta veure les senyals que et porten a ell.
– Paulo Coelho –

A la Unitat d’Estudi i Tractament del Dolor, escoltem i centrem esforços en buscar el trastorn primari que ha pogut generar aquesta cascada d’inflamació i dolor que protagonitza el  dia a dia. Ens interessa contextualitzar el seu significat i no únicament lluitar contra ell. Ens esforcem en explicar  el motiu pel qual el cos està reaccionant d’aquesta manera i ensenyem  estratègies tant per a controlar part d’aquestes reaccions com per a implicar el propi pacient en el seu procés de rehabilitació.