, , , ,

Què és la gimnàstica abdominal hipopressiva

La gimnàstica abdominal hipopressiva (GAH) va ser creada pel Dr. Marcel Caufriez el 1980 a Bèlgica, té diverses aplicacions en l’àmbit de la salut, la prevenció i l’esport.

Es basa en exercicis realitzats en diferents postures a un ritme lent aconseguint l’activació de diversos músculs del cos i la relaxació d’altres. Els exercicis es realitzen en apnea expiratòria fent que el diafragma s’elevi i actuï, per una banda elevant també el paquet visceral (úter, vagina, bufeta, recte i intestins) i per l’altre, gràcies a un mecanisme d’activació reflex, provocant una contracció de la musculatura del sòl pelvià.

Els beneficis que podem obtenir són varis:

• Redueix la cintura perquè hi ha una contracció de la faixa abdominal de forma no voluntària.
• Disminueix el mal d’esquena ja que els exercicis hipopressius fan que les vèrtebres es separin i es descomprimeixin fent que les lumbàlgies, dorsàlgies i altres molèsties d’esquena desapareguin o disminueixin.
• Millora la funció sexual degut a l’augment del reg sanguini i l’augment de sensacions a la zona genital augmentant el desig, les sensacions i el control en tot allò referent al sexe.
Soluciona i prevé la incontinència urinària fins i tot en dones d’edat avançada.
• Excel·lent mètode pre i postpart per això s’aplica a hospitals i clíniques de molts països.
• Augmenta el rendiment esportiu per a la millora de la musculatura respiratòria, l’augment dels glòbuls vermells, la millora postural i la biomecànica.
• Prevé hèrnies de tipus abdominal, inguinal, umbilicals, discals, vaginals…ja que els hipopressius augmenten el to muscular de la faixa.
• Millora la funció respiratòria perquè es potencien els músculs inspiradors i expiradors, això ajuda a solucionar problemes d’asma i millorar la captació i aprofitament de l’oxigen.
• Millora la postura i l’equilibri degut a una regulació del to muscular general evident en poques sessions.
• Soluciona i prevé les caigudes d’òrgans interns ja que l’aspiració que es provoca dins l’abdomen fa que la bufeta, el recte – i en les dones l’úter– es recol·loquin fàcilment al seu lloc.

 

0 comentarios

Dejar un comentario

¿Quieres unirte a la conversación?
Siéntete libre de contribuir!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *