La lumbàlgia i/o dolor lumbar és una patologia molt freqüent en la nostra societat. Pot venir per un dolor acumulatiu, es a dir, que la zona es carrega progressivament, o pot aparèixer de manera sobtada i brusca fent un moviment o carregant pes. En tots els casos, però, sempre existeix, encara que no ens ho pensem, una sobrecàrrega acumulativa progressiva encra que no es presenti un dolor intens.

En la majoria de les persones, siguin sedentàries o esportistes, normalment aquest dolor i sobrecàrrega s’origina per una falta d’estabilitat de les vèrtebres lumbars. Tot i que hi ha altres possibles orígens de la lumbàlgia, aquesta és la més important, i és resultat d’una afectació a nivell mecànic.

Anatòmicament, entre cada una de les vèrtebres hi trobem el disc intervertebral que fa una funció amortidora i, al voltant d’aquest, una musculatura molt fina que s’ocupa de d’estabilitzar i fixar cada una de les vèrtebres amb el seu disc intervertebral. També tenim una musculatura molt important i més global en forma de faixa: el múscul transvers de l’abdomen. La contracció d’aquest, porta a terme una contracció de la musculatura fina estabilitzadora que hem comentat anteriorment.

Així doncs per evitar la lumbàlgia i/o per millorar-la és important treballar i tonificar aquesta musculatura. Què recomanem per evitat la lumbàlgia? Treballar aquesta zona amb tècniques com el mètode Pilates, que ens permeten millorar l’estabilitat de la zona. Però també és molt important tenir una bona higiene postural, ja que molts cops on som conscients de com seiem o caminem i hem de tenir molta cura de la nostra postura a la feina, a casa i mentre fem algun esforç per evitar la sobrecàrrega de les lumbars.

Al nostre centre podem aconsellar-te del millor tractament i exercici físic per evitar el dolor lumbar.
Escriu-nos a gestio@gemmamanero.com i t’informarem!

 

GEMMA MANERO PONS
Fisioterapèuta

2 comentarios
  1. Isidre Rojas Trullàs
    Isidre Rojas Trullàs Dice:

    Lo que tinc no sé si és lumbàlgia, però si sé que el dolor el noto quan sec, quan aixeco quelcom molt pesat sense doblegar els genolls i que s’escampa cap als glutis,les cames i els peus
    Comença a la part baixa de l’esquena. Quan dormo en posició fetal s’alleuja i també quan estic dret i no aixeco pes

    Responder

Dejar un comentario

¿Quieres unirte a la conversación?
Siéntete libre de contribuir!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *